abstractright abstractright

Palvelukartta pääkaupunkiseudun kunnille ja kuntalaisille

Sito on toteuttanut Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien yhdessä julkaiseman verkkopohjaisen kuntalaispalvelun, Palvelukartan. Kartalta löytyy suurin osa kaupunkien palveluista,  toimipisteistä ja  tapahtumista.

Ruutukaappaus on palvelukartan uudesta Spatial Web 7 -alustalle tehdystä versiosta.

 

Monipuolisia hakutoimintoja

Palvelu yhdistää yleisimmät kuntalaisten tarvitsemat palvelut yhdelle helppokäyttöiselle sivustolle. Palveluhakuja voi tehdä vapaalla tekstihaulla, osoitteella, nimellä, postinumeroilla sekä etäisyyteen perustuen tai valmiiksi jaoteltujen palvelujen mukaan.

Palveluun on kehitetty myös laaja palvelusanahaku, joka helpottaa kuntalaisia löytämään palvelut. Useat kuntalaiset eivät välttämättä tiedä, minkä viraston alle kukin kunnan palvelu kuuluu, mutta palvelukartta osaa etsiä sen automaattisesti.

Yhteisöllinen palaute kokeiltavana

Palvelukarttaan on lisätty myös palauteominaisuus, joka kohdistuu suoraan toimipisteeseen ja sen palveluihin. Muutamassa virastossa kokeillaan yhteisöllistä palautepalstaa, jossa sekä kysymykset että vastaukset ovat pääsääntöisesti julkisia. Käytännössä palautejärjestelmän kautta käyttäjä voi lähettää kysymyksiä tai palautetta suoraan palvelusta vastaavalle henkilölle, joka voi puolestaan vastata kysymykseen samalla tavalla palautteen muodossa.

Palvelukartta on on monivuotinen yhteistyöhanke, jolla pyritään helpottamaan kaupungin palvelujen löytymistä sekä kaupunkien sisäistä ja kuntien välistä yhteistyötä. Palvelukartan tiedot ovat aina ajan tasalla yhdessä, keskitetyssä tietovarastossa.

Palvelu on toteutettu Helsingin kaupungin talous- ja suunnittelukeskuksen tietotekniikkaosastolla sekä yhteistyössä kaupungin yksiköiden että Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien kanssa. Palvelu perustuu Siton laajasti kunnissa käytössä olevaan Louhi-palvelualustaan.

Palvelukartta löytyy osoitteesta: www.hel.fi/palvelukartta