abstractright abstractright

Lupapiste-palvelusta kootusti lupa- ja ilmoitusasiat

Lupapiste on uudenlainen palvelu, jossa kansalaiset, yritykset ja yhteisöt hoitavat lupa- ja ilmoitusasiansa vuorovaikutuksessa viranomaisten ja muiden osapuolten kanssa. Sen käytöstä hyötyvät kaikki.

Sähköinen palvelu kattaa kaikki asiointitarpeet ensimmäisestä kontaktista aina hankkeen valmistumiseen saakka, olipa kyse parvekkeen lasituksesta tai ostoskeskuksen rakentamisesta.

Lupapiste on asiointipalvelu, jossa voidaan hakea rakentamisen lupia ja hoitaa niihin liittyvä viranomaisasiointi sähköisesti. Palvelu kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen. Hakemukset ja aineistot välittyvät päätöksentekoa varten suoraan kunnan järjestelmiin.

Lupapiste-palvelu on osa valtiovarainministeriön koordinoimaa sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaa (SADe). Palvelun tilaaja on ympäristöministeriö ja palvelun tuottajina ovat Sito, Solita ja IBM. Lupapiste on valmis ja kunnalle nopeasti käyttöönotettavissa oleva kokonaispalvelu.

Lupapisteen kautta voit jättää tiedustelun rakennushankkeeseesi liittyen kaikissa Suomen kunnissa. Lupahakemuksia voit jättää tällä hetkellä Järvenpäässä, Naantalissa sekä Mikkelissä. Vuoden 2014 alusta Lupapiste laajenee vähitellen koko maan laajuiseksi palveluksi.

www.lupapiste.fi