abstractright abstractright

Arkkitehtipalvelut

Arkkitehtuurista

Arkkitehtuuri on taidetta, rakentamista ja investointia. Hyvä lopputulos toteuttaa tilaajan toiminnalliset ja esteettiset tarpeet annetun budjetin puitteissa. Se toteuttaa myös yleisen edun tarpeet osana täydentyvää kaupunkikuvaa. Lopuksi se toteuttaa myös tekijänsä taiteelliset tavoitteet. Arkkitehtuuri on käyttötaidetta ja hyvään arkkitehtuuriin voi olla useita eri ratkaisuja.

Asiakkaasta

Arkkitehdin tehtävä on etsiä uusia ratkaisuja tilaajan tarpeisiin ja valita sekä kehittää niistä tilaajan kanssa yhdessä sellainen, joka toteuttaa edellä mainitut tehtävät. Arkkitehti käyttää toisten rahoja, se asettaa suuren vastuun. Arkkitehtuurissa käyttäjänä on paitsi tilaaja, myös muut ihmiset. Me voimme valita haluamamme asunnon, konsertin tai taidenäyttelyn, mutta emme muuta ympäristöämme. Jokaisella rakennuksella on niin ollen myös tilaajaansa laajempi käyttäjäpiiri. Jokainen kohde on nähtävä osana jatkuvassa muutoksessa olevaa kaupunkia.

Metodeista

Arkkitehtisuunnittelu edellyttää luovuutta ja luovia yksilöitä. Vaativissa projekteissa se edellyttää myös ryhmätyötä.  Suunnittelukulttuuriimme kuuluu, että toimistomme suunnittelijat luottavat ja kunnioittavat toisiaan, mikä mahdollistaa vapaan keskusteluilmapiirin. Varmistaaksemme lopputuotteen laadun sovellamme esimerkiksi itselle luovutusta, jossa suunnitelmat testataan omassa ryhmässä ennen työn jättämistä asiakkaalle.

Tietotekniikka ja digitaalinen kuvankäsittely tukevat luovuutta. Tietomallintaminen mahdollistaa suunnitelman realistisen havainnollistamisen ja kustannusseurannan koko hankkeen kuluessa. Tämä helpottaa myös tilaajan päätöksentekoa.