abstractright abstractright

Uutiset

Ramboll Finland, Sitowise ja Solita toteuttavat Liikenneviraston tiestötietojärjestelmän – kyseessä julkishallinnon ensimmäinen ICT-allianssihankinta

Velho-allianssi toteuttaa uuden tiestötietojärjestelmän, joka korvaa nykyisen tierekisterin ja mahdollistaa Liikennevirastolle aikaisempaa ajantasaisemmat tiedot väylien kunnosta, käytettävyydestä ja käytöstä. Hankkeessa uudistetaan myös suunnitelmatietojen hallintaa tie-, rata- ja vesiväylien osalta. Allianssissa töitä tekevät tiiviissä yhteistyössä Liikenneviraston, Ramboll Finlandin, Sitowisen ja Solitan asiantuntijat.

Sähköpostiosoitteemme muuttuvat 20.11.2017

Uudet sähköpostiosoitteemme ovat: etunimi.sukunimi (at) sitowise.com. Vanhat sähköpostiosoitteet (etunimi.sukunimi (at) sito.fi ja etunimi.sukunimi (at) wisegroup.fi)  toimivat uuden sähköpostiosoitteen rinnalla toistaiseksi.

Valovoima voittoisana – HEVI 24 Design Sprint loi uusia ideoita

Sitowisen Metropolian muotoiluopiskelijoille järjestämässä ­­– HEVi 24, Helsinki – Espoo– Vantaa – Innovaatiot. 24h Design Sprint –kilpailu keräsi opiskelijajoukkueet kehittämään pääkaupunkiseudun elinvoimaisuutta ja vetovoimaisuutta.

Rautatieliikenteen kilpailu haastaa muutokseen

Sito on yhdessä Devlog Oy:n kanssa  selvittänyt ratakapasiteetin jakamiseen liittyviä toimintamalleja eri Euroopan maissa. Toimeksiantajana on Liikennevirasto, joka kehittää omaa toimintaansa vastaamaan monitoimijaympäristön vaateita.

Siton hulevesipalkinto 2017

Siton hulevesipalkinto myönnetään tänä vuonna Vantaan kaupungille erimerkillisestä hulevesien hallinnasta.

Markus Väyrynen nimitetty Sitowisen ensimmäiseksi toimitusjohtajaksi

Rakentamisen suunnittelu- ja asiantuntijayritys Sitowise on nimittänyt ensimmäiseksi toimitusjohtajakseen Markus Väyrysen. Wise Group Finland Oy:n ja Sito Oy:n yhdistyessä syntynyt Sitowise aloittaa uuden organisaation mukaisen toimintansa talo- ja infrarakentamisen täyden palvelun suunnittelu- ja konsultointitalona 1.1.2018.

Helsinki haluaa ylijäämämaat haltuun myös talonrakentamisesta

Helsingin kaupungin kaivumaiden hyödyntämisessä siirrytään uuteen vaiheeseen. Seuraavan viisivuotiskauden aikana infrarakentamisen parissa hankittuja kokemuksia ryhdytään soveltamaan myös talonrakentamiseen. Aluksi selvitetään, miten paljon ylijäämämassoja rakentamisessa syntyy.

Sitowise etenee vauhdilla uusissa liikenteen palveluissa

Sitowise on käynnistämässä useita uusia liikkumispalveluja eri puolilla maata. Lisäksi neuvotteluja käydään Norjassa ja tavoite on päästä lähiaikoina uusille markkinoille. Palveluiden pääpaino on julkisten kuljetusten tehostamisessa ja avaamisessa kaikkien käyttöön. Tätä kautta olemme edelläkävijänä avaamassa MaaS-markkinaa.

LuxTurrim5G jalkauttaa uuden sukupolven tietoverkot kaupungin kaduille

Nokia Bell Labs -vetoinen monialainen yritysryhmä, jossa Sitowise on mukana, rakentaa tulevaisuuden älykaupunkia konkreettisesti kunnianhimoisella kolmivuotisella tutkimushankkeella. Nopea ja hyvin suuren tiedonsiirtokapasiteetin 5G-verkko tuodaan käyttäjien ulottuville älykkäiden valaisinpylväiden kautta, mikä mahdollistaa ennen näkemättömien uusien digiajan palveluiden toteuttamisen tehokkaasti.

SITOn ja SYKEn WONDER-projektille rahoitus Euroopan Avaruusjärjestöltä

Sito ja SYKE saivat rahoitusta Euroopan Avaruusjärjestöltä (ESA) innovatiivisen vesistönseurantajärjestelmän kehittämiseksi. Kehitettävä palvelu hyödyntää uusia tarkkoja Sentinel-satelliittiaineistoja, paikannusta, kansalaishavainnointia mobiililaitteiden avulla sekä automaattista vedenlaadun mittausta. Järjestelmä toteutetaan Siton LOUHI-paikkatietopalveluun.

Suuri suomalainen on syntynyt

Sito ja Wise Group ovat yhdistyneet ja uusi nimemme on SITOWISE. Sitowise on 1100 hengen talo- ja infrarakentamisen asiantuntijayritys ja tarjoamme asiakkaillemme kaikki rakentamisen suunnittelu-, asiantuntija- ja digitaaliset palvelut saman katon alta.  

Louhi-kuntapalvelin sai 3D-ulottuvuuden

Karttapalvelun 3D-ulottuvuus mahdollistaa mm. virtuaalisten kaupunkimallien käytön monenlaisissa sovelluksissa. Kuopiossa 3D:n käyttöönottoon valmistaudutaan parhaillaan.

Sito mukana Maailmanpankin ”The Land & Poverty” -konferenssissa

Siton Kari Tuukkanen ja Oskari Liukkonen ovat mukana Maailmanpankin ”The Land & Poverty” -konferenssissa Washington DC:ssä 20.-24.3.2017. Konferenssi on yksi suurimmista kansainvälisistä tapahtumista maankäytön ja paikkatiedon alalla houkutellen paikalle yli 1300 osallistujaa yli 120 maasta.

Mokšat vihittiin käyttöön MM-Lahdessa

Sito ja Tehomet lanseerasivat yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa aivan uudenlaisen katukalusteen prototyypin Mokšan. Ensimmäiset kirkasvalohoitoa antavat Mokšat löytyvät Lahden torin naapurista MM-kisojen ajan aina maaliskuun viidenteen päivään sakka.

Ympäristöluokitusjärjestelmä apuna kestävässä kaupunkisuunnittelussa

BREEAM Communities on työkaluna varsin hyödyllinen, varsinkin jos se otetaan käyttöön mahdollisimman varhaisessa vaiheessa suunnitteluprosessia. Käytännön vinkkejä ympäristöasioiden huomiointiin uudelta kantilta saatiin Siton ja Granlund Consultingin järjestämässä kestävän kaupunkisuunnittelun iltapäivässä helmikuussa.

Someseinä lisää mahdollisuuksia vaikuttaa

Espoon Karakallion täydennysrakentamisen asukasillassa marraskuussa pilotoitiin Siton ja Elisan yhteistyönä toteuttamaa someseinää. Someseinällä äänensä saavat kuuluville myös ne, jotka asukasiltaan eivät pääse.

Teuvan kirkko seisoo terveillä jaloilla

Kirkon perustuksia tutkineen DI Petteri Kronqvistin uutiset Teuvan seurakunnalle ovat suuri helpotus. Kivikirkon 1950-luvulla savimaahan juntatut kuusi- ja mäntypaalut ovat edelleen täysin kunnossa.

ISO9001-sertifikaatti Siton suunnittelu- ja konsultointipalveluille

Siton toimintajärjestelmälle on 12.12.2016 myönnetty johtamisjärjestelmäsertifikaatti. Toimintajärjestelmä täyttää uusimman SFS-EN ISO 9001:2015 Laadunhallintajärjestelmät –standardin vaatimukset. Sertifikaatti koskee tässä vaiheessa Suunnittelu- ja konsultointipalvelut liiketoimintaa. Sertifikaatti on voimassa kolme vuotta myöntämispäivästä.

Rauhallista joulunaikaa

Haluamme kiittää kuluneesta vuodesta 2016 sekä toivottaa asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme rentouttavaa joulunaikaa. Tänä vuonna tuemme [...]

Siton Mikko Rikala mukana arvioimassa taiteen painoarvoa rakentamisessa

Vuonna 2017 taide, suunnittelu ja arkkitehtuuri ovat ensimmäistä kertaa omana kokonaisuutenaan mukana Rakennetun omaisuuden tila (ROTI) -järjestelmässä. Ajankohtaiskatsaus Suomen rakennetun omaisuuden tilasta ja sen kehitystarpeista nostaa muiden teemojensa rinnalle uuden asiantuntijapaneelin, jonka yhtenä jäsenenä toimii Siton muotoilujohtaja Mikko Rikala.

Sito edistää aktiivisesti uusien MaaS-palvelujen käyttöönottoa eri puolilla maata

Sito on yhtenä edelläkävijänä konkretisoimassa MaaS-palveluja (Mobility as a Service) eri puolille Suomea. Seinäjoella marraskuussa 2016 käynnistyneen liikkumispalvelukokeilun ohella pyritään alkuvuodesta 2017 käynnistämään uusia liikkumispalveluja niin Savonlinnassa kuin Mikkelissä. Lisäksi olemme käynnistämässä useita henkilökuljetusten tehostamiseen tähtääviä hankkeita.

Sito järjesti onnistuneen arktisia makeita vesiä koskevan työpajan

Suomen Arktisen neuvoston alkavaan puheenjohtajakauteen valmistauduttiin kesällä kolmen työryhmän asiantuntijat yhteen tuovassa Siton järjestämässä kansainvälisessä workshopissa. Sito toteutti myös arktisten makeiden vesien selvitystyön workshopin pohjaksi.

Voitto Kempeleen kuntakeskuksen suunnittelukilpailussa

Sito oli mukana voitokkaassa työryhmässä Kempeleen kuntakeskuksen suunnittelukilpailussa, jonka tulos julkistettiin 28.9.2016. Kilpailuun osallistui kaksi rakennusliikevetoista ehdotusta, joista parhaaksi valittiin ”Tiimalasi”.  Voittaneen työryhmän päätekijänä on Rakennusliike Hartela-Forum Oy arkkitehtinään Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy ja liikennesuunnittelijana Sito Oy.

Sito – lentävästä lähdöstä kestävään kasvuun

Kuluva vuosi on Siton 40-vuotisjuhlavuosi. Sito on neljässä vuosikymmenessä kasvanut  yli 500 hengen monialakonserniksi, joka tarjoaa suunnittelu-, asiantuntija- ja digitaalisia palveluja infran koko elinkaarelle. Kaikki alkoi öljykriisin ravistellessa maailmaa vuonna 1976.

Muotoilu parantaa kaupunkilaisten arkea

Kaupunkimuotoilulla on tärkeä osa jokapäiväisessä elämässämme, vaikka sitä moni ei tule ajatelleeksi. Muotoilun avulla kaupunkiympäristöstä ja palveluista saadaan yhä toimivampia, turvallisempia ja miellyttävämpiä.

Aallon ja Metropolian muotoiluopiskelijoiden joukkue voitti kaupunkimuotoilukilpailun

Aalto-yliopiston ja Metropolian muotoiluopiskelijoiden joukkueen ehdotus Helsingin Kauppatorin lauttaliikenteen kehittämiseksi voitti Siton järjestämän Asemien Design Sprint –kilpailun. Ellinoora Rustholkarhun, Kiia Katajan ja Joonas Ala-Karvian voittotyössä etsittiin ratkaisuja Kauppatorin laiturialueen toimivuuden, turvallisuuden ja viihtyisyyden parantamiseksi.

Siton isännöimä workshop Väylät & Liikenne -päivillä: Liikenteen mallit ja ennustaminen muuttuvassa maailmassa

Maailma muuttuu ja hankkeiden analysointiin, tarveharkintaan ja päätöksentekoon tarvitaan entistä parempia malleja ja ennusteita sekä syvempää ymmärrystä asioiden vuorovaikutussuhteista. Muutoksia ja uusia katsantokantoja suunnitteluun tuovat esimerkiksi MaaS (Mobility as a Service, liikkuminen palveluna), robottiautot, suhtautuminen ajoneuvojen omistukseen, asioiden internet…

Sito laati Karjaan matkakeskuksen ideasuunnitelman

Sitossa laadittu Karjaan matkakeskuksen ideasuunnitelma valmistui toukokuussa 2016. Raaseporin kaupunki, Liikennevirasto, VR ja Senaatti Kiinteistöt halusivat yhteisellä suunnitteluhankkeella kehittää Karjaan asemanseutua ja täten nostaa Karjaan vetovoimaa Länsi-Uudenmaan kulttuurikohteiden keskiössä.

Sito mukana kahdessa uudessa kaupunkikeskustahankkeessa

Lujatalo Oy on voittanut Kokkolan rautatientorin ja linja-autoaseman alueen ja Järvenpään Perhelän korttelin  suunnittelu- ja toteuttamiskilpailut. Molemmissa hankkeissa arkkitehtisuunnittelusta vastaa L-Arkkitehdit ja liikennesuunnittelusta Sito.

Espoo sertifioi Niittykummun kestävyyden

Niittykumpu on yksi Espoon Länsimetron kehityskäytävän keskuksista. Keskeisen alueen laajuus on noin 50 ha. Alueelle on suunniteltu yli 250 000 kerrosneliömetriä uutta rakennuskantaa, joka koostuu pääosin asuinrakennuksista. Niittykummun keskus on Espoon kaupungin ensimmäinen BREEAM Communities -hanke.

Sito panostaa Norjassa infrasuunnitteluun ja rakennuttamiseen

Siton kansainvälistyminen eteni tämän vuoden helmikuussa, kun se osti enemmistön norjalaisesta Asenso As:stä. Nyt norjalainen tytär etsii kasvua infran suunnittelusta, rakennuttamisesta ja ekologisista ratkaisuista. Öljybisneksen ahdinko tuo työmarkkinoille lahjakasta työvoimaa.

Sito mukana Venetsian Biennalessa

Sito ollut tänä vuonna mukana suunnittelemassa Suomen paviljongin näyttelyä Venetsian Arkkitehtuuri Biennaleen. Lisäksi arkkitehti Jenni Lautso oli yksi tuomariston jäsenistä.

Sitolle merkittävät voitot direktiivin 2003/10/EY mukaisten meluselvitysten laatimisesta

EU:n ympäristömeludirektiivin tavoitteena on saada ympäristömelusta jäsenvaltioissa vertailukelpoista tietoa sekä välttää, ehkäistä tai vähentää ympäristömelulle altistumisen haittoja.  Tavoitteiden saavuttamiseksi tehdään meluselvitykset ympäristömelulle altistumisesta, laaditaan toimintasuunnitelmat melun ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi sekä välitetään tietoa ympäristömelusta ja sen vaikutuksista kansalaisille.

Siton kaupunkimuotoiluryhmä kehittää Kiteen keskustaa

Siton kaupunkimuotoilutiimi sai tehtäväkseen suunnitella konkreettisia toimenpiteitä Kiteen keskustan ilmeen parantamiseksi. Työ aloitettiin kaksipäiväisellä kaupunkimuotoilusprintillä. Työssä päästiin näin ripeästi liikkeelle ja tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Peltipoliisit väylien liikenneturvallisuuden parantajana

Liikenteen automaattinen kameravalvonta on tutkitusti kustannustehokas liikenneturvallisuuden parantamiskeino, ennen kaikkea vilkkaimmilla väylillä. Ylinopeudesta johtuvien liikenneonnettomuuksien vähenemisen lisäksi se tasaa myös ajonopeuksien vaihtelua, ja parantaa näin myös liikenteen sujuvuutta. Näin on tapahtunut muun muassa Kehä III:lla.

Sito vaikutusten arvioinnin kehityksen kärkijoukossa

IMPERIA, Improving environmental assessment by adopting good practices and tools of multi-criteria decision analysis, on Suomen ympäristökeskuksen (SYKE), Jyväskylän yliopiston, Oulun yliopiston Thule instituutin, Ramboll Oy:n ja SITO Oy:n yhteinen hanke, joka pyrkii parantamaan YVA/SOVA -prosessien järjestelmällisyyttä, läpinäkyvyyttä ja vuorovaikutusta sekä lisäämään yhteistyötä ja vuoropuhelua alan toimijoiden välillä.

Lappset-stipendi maisema-arkkitehti Aino Leskiselle

Aino Leskinen Sitosta on saanut vuoden 2015 Lappset Group Oy:n stipendin diplomityöstään ”Kaupunki lasten kokemana: lahtelaisten lasten kokemuksia jalankulku-, joukkoliikenne- ja autovyöhykkeiltä”.

Voitto tontin kehittämiskilpailussa Oulussa – kohti modernia kaupunkiasumista

Sito oli mukana voitokkaassa työryhmässä Oulun Välivainion tontin kehittämiskilpailussa. Kilpailuun osallistui kuusi ehdotusta, joista parhaaksi valittiin ”Galaksi Välivainio”.  Työryhmän päätekijänä on Rakennusliike Lapti Oy arkkitehtinään Linja-Arkkitehdit Oy, joiden lisäksi mukana on useita muita tahoja muun muassa liikkumisen, logistiikan, taiteen ja teknologian aloilta. Siton vastuulla on ehdotuksen liikenne- ja ympäristösuunnittelu.

Helsinki-Vantaan laajennus on mittava infratyömaa – myös Sitolle

Kokonaisuudessaan lentoaseman laajentaminen terminaali 2:n suuntaan on huikea projekti paitsi mittasuhteiltaan, erityisesti siksi, että se toteutetaan olemassa olevan infran sisällä, lentoaseman toimintaa häiritsemättä. Sitolle suunnittelu allianssihankkeessa on hieno näytön paikka.

Meripaviljonki sai Rakentamisen Ruusun

Helsingin rakennuslautakunnan vuotuinen tunnustuspalkinto, Rakentamisen Ruusu on tunnustus poikkeuksellisen laadukkaasta rakennettuun ympäristöön [...]

Sito Oy laajenee Norjaan

Sito Oy on ostanut norjalaisen konsulttiyritys Asenso As:n. Yrityskauppa on osa Siton strategista kasvua.

Kaupunkimuotoilua Kiinaan

Sito on aloittanut ensimmäiset kaupunkimuotoilun projektit Kiinassa.  Kohteena on Changyangin kaupunki, joka haluaa hyödyntää Siton muotoilun asiantuntijuutta ja osaamista.

Liikenne sähköistyy pohjoismaissa

Kaikki pohjoismaat ovat tunnistaneet sähköautoilun kuuluvan osaksi tulevaa liikennejärjestelmää, mutta kehitys sekä panostaminen asian edistämiseksi vaihtelee maittain. Tutustuimme syksyn aikana Norjan, Ruotsin ja Tanskan tavoitteisiin ja keinoihin edistää liikenteen sähköistymistä.

Siton opintomatkalla Kööpenhaminassa ja Malmössä

Siton isännöimät kaupunkisuunnittelun opintomatkat ovat vuosien mittaan muodostuneet monille odotetuiksi vuoden kohokohdiksi. Matkoilla laajennetaan omia näköaloja ja hoidetaan tärkeitä asiakassuhteita.

Sito mukana hahmottamassa verkkokaupan vaikutuksia kaupunkiseuduille

Sito on ollut mukana laatimassa ensimmäistä laajamittaista selvitystä verkkokaupan vaikutuksista. Verkkokaupasta oli tehty aikaisemmin useita selvityksiä, jotka olivat rajautuneet johonkin osa-alueeseen, toimialaan tai tuoteryhmään. Selkeitä kokonaistarkasteluja verkkokaupasta ja sen vaikutuksista ei Suomessa eikä muuallakaan ollut tehty, joten selvitys oli ensimmäinen laatuaan milteipä maailmassa.

3D City Model Hackathon oli menestys!

Sito, Aalto-yliopisto, ja Espoon kaupunki järjestivät 3D City Model Hackathon tapahtuman Aalto Design Factorylla 9.-11.10 osana Energizing Urban Ecosystems (EUE) -hanketta.

Liiteri – elinympäristön tietopalvelu

Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmassa (SADe) on toteutettu uusia asumiseen ja rakentamiseen liittyviä sähköisiä palveluja. Yksi niistä on Liiteri, joka on elinympäristön tieto- ja analyysipalvelu.

Infrasuunnittelussa BIM on jo arkipäivää

Tietomallinnus on korvaamaton työkalu infran suunnittelussa. Tyytyväisiä ovat kaikki asianosaiset ammattilaisista väylän varren asukkaisiin. Ehkäpä kiitosta saadaan vielä Vt 6:n Kouvolan kohdan varren liito-oraviltakin, kunhan joku keksii, miten niitä haastatellaan.

Tervetuloa elävän kaupungin ihmeelliseen maailmaan!

Kaupunkisuunnittelussa työskennellään huimien tulevaisuuden visioiden parissa. Kaupunkisuunnittelijat muokkaavat myös toimimattomista ympäristöistä eläviä ja viihtyisiä keskustoja ympäri maailmaa.

MaaS-palveluja pilotoidaan Seinäjoella

Sito on yhdessä Seinäjoen alueen liikennöitsijöiden, julkisen sektorin ja muiden palveluntarjoajien kanssa lähdössä pilotoimaan uusia liikennepalvelukokonaisuuksia Seinäjoella.

Kohti kultakuumetta

Karelian Gold Rush on Endomines Oy:n järjestämä globaali kaikille avoin malminetsintäkilpailu. Endomines julkaisee kilpailijoiden käyttöön kaiken olennaisen tutkimustiedon Karjalan kultalinjan alueelta. Sito on toteuttanut karttapohjaisen Louhi-palvelun, jonka kautta hoidetaan kaikki kilpailuun liittyvä aineisto ja sen jakaminen kilpailun osallistujille.

Siton asiantuntijat ja asiantuntemus FEM 2015 -tapahtumassa

Kansainvälisesti tunnettu kaivosalan konferenssi FEM 2015 (Fennoscandian Exploration and Mining) järjestetään 3. – 5.11.2015 Levillä, Levi Summit konferenssikeskuksessa. Sito on nyt ensimmäistä kertaa mukana tapahtumassa.

Infrajohtamisen konsultit esittäytyvät

Johtamiseen ja prosessien kehittämiseen liittyvää konsultointia on tehty Sitossa jo pitkään. Asiakaspinnassa todetun selkeän tarpeen takia näihin palveluihin on viime vuosina panostettu ja palvelut on koottu yhdelle osastolle.

Liiketoimintamallit keskeisessä roolissa Seinäjoen MaaS-kehittämisessä

Nykyisen hallitusohjelman mukaan julkisesti tuettuja henkilökuljetuksia halutaan uudistaa. Tavoitteena on 10 %:n säästö vuodesta 2017 lähtien. Uudistus halutaan toteuttaa hyödyntämällä digitalisaatiota ja mahdollistamalla uudenlaiset markkinaehtoiset ja innovatiiviset palvelukonseptit sekä kehittämällä lainsäädäntöä. Liikkuminen palveluna (MaaS) on keskeinen osa tätä murrosta.

Sähkö liikuttaa

Se on puhdasta, hiljaista ja tehokasta. Ei ihme, että sähköinen liikenne herättää niin suurta innostusta kaikkialla. Sähkökulkuneuvot ovat jo tätä päivää Suomessakin, kuten Siton kesäkuisessa Liikenne sähköistyy -seminaarissa todettiin.

Villiä ja sitomaista: Sito ja Villivisio yhteistyöhön

Sito ja tamperelainen mainos- ja viestintätoimisto Villivisio ovat aloittaneet yhteistyön. Yhteistyö luo uusia mahdollisuuksia, sillä näin voimme tarjota laajempia viestinnän tuotteita ja palveluita asiakkaillemme.

MaaS on jo lähellä konkretiaa

Liikkuminen palveluna on Suomessa siirtymässä hypetysvaiheesta todellisiin kehityshankkeisiin ja käytäntöön. Hyvänä esimerkkinä siitä on Case Seinäjoki, johon tutustuttiin Siton MaaS-seminaarissa kesäkuun alussa.

MaaS konkretiaan ensimmäisenä Seinäjoella?

MaaS (liikkuminen palveluna) etenee Seinäjoella vauhdilla kohti konkreettista pilotointia. Taustatukea pilotille ja laajemmin henkilöliikenteen uudistamiselle antavat uunituoreen hallitusohjelman kirjaukset.

Sito selvitti raskaan liikenteen taukopaikkojen kehittämistarpeet

Siton tekemä raskaan liikenteen taukopaikkatutkimus on valmistunut ja julkaistu Liikenneviraston verkkojulkaisuna. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää raskaan liikenteen eritasoisten taukopaikkojen sijainnillisia, määrällisiä ja palvelullisia kehittämistarpeita eri näkökulmista.

Uutta tietoa meriläjitysten sedimentaatiovaikutuksista

Meriläjityksen vaikutukset vesiympäristöön ovat yleensä selvästi havaittavissa läjitystöiden aikana. Pidempiaikaisten vaikutusten havainnointi on vaikeampaa ja niistä on vain rajallisesti tutkimustietoa.

Kaupunkimalli on digitaalinen käyttöliittymä älykkääseen kaupunkiin

Espoon kaupunki ja Sito Oy yhteistyökumppaneineen hakevat RYM Oy:n EUE-ohjelmassa edelläkävijyyttä kaupunkisuunnittelun ja –rakentamisen digitalisoinnissa. Keskeinen ratkaisu tähän on kaupungin prosesseihin tiiviisti liittyvä kaupunkimalli, joka mahdollistaa aidon ja monipuolisen vuorovaikutuksen.

Kantakartasta 3D-kaupunkimalliin

Sitolaisen Oskari Liukkosen diplomityö ”Kuntien paikkatiedon polku kantakartasta 3D-kaupunkimalliin” on osa Kuntaliiton ja BuildingSmartin 3D-kaupunkimallihanketta (KM3D). Työn tuloksena syntyi kunnille ohjeistus miten siirtyä kantakartasta kaupunkimalliin.

Sito ja Suomen Hankintajuristit yhteistyöhön

Sito Oy ja julkisiin hankintoihin ja sopimuksiin erikoistunut Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy ovat 29.4.2015 solmineet yhteistyösopimuksen asiantuntijapalveluiden tuottamisesta.

Sähköautojen julkiset latauspisteet – selvitys ja suositukset

Siton tekemä selvitys ”Sähköautojen julkiset latauspisteet” on julkaistu Kuntaliiton verkkokaupassa. Julkaisun tarkoituksena on helpottaa uusien julkisten latauspisteiden suunnittelua ja toteuttamista sekä yhtenäistää kuntien ja muiden toimijoiden tämän hetkisiä käytäntöjä.

Kaivospalveluiden paketti kunnossa

Sitolla on syvällistä tuntemusta kaivostoiminnasta ja -prosesseista sekä asiantuntemusta projektin ja hankkeen johtamisesta. Kun kaivannaisteollisuuden asiantuntemukseen etsitään osaajaa, Sitossa on asiantuntemus kohdallaan.

Kuopiossa positiivisen kehityksen noidankehä

Kuopiossa rakennetaan vilkkaasti uusia asuntoja ja näköpiirissä on myös muunlaisia suuria investointeja. Siton Rakennuttamistoimialalle kuopiolaisten hyvä vire tarkoittaa töitä pitkälle vuoteen 2016.

Miten ulkoilualueita käytetään ja kehitetään tulevaisuudessa?

Sitossa laadittiin vuoden 2014 aikana kehittämissuunnitelma, joka koski Helsingin kaupungin omistamia ulkoilualueita Helsingin kuntarajan länsipuolella. Työssä on huomioitu käyttäjien, liikuntaviraston sekä palveluntarjoajien näkökulmat. Ulkoilualueista mukana ovat Lähteelä, Elisaari, Karjakaivo, Pirttimäki, Luukki, Vaakkoi ja Salmi. Nykyisin näillä ulkoilualueilla mm. retkeillään, pyöräillään, hiihdetään, veneillään, telttaillaan ja matkailuvaunuillaan.

Sito mukana viimeiselläkin E18-moottoritieosuudella

Liikennevirasto on tehnyt hankintapäätöksen elinkaarimallilla toteutettavan E18 Hamina–Vaalimaa -moottoritien palveluntuottajasta. Palvelusopimuksen toteuttajaksi on valittu Meridiam Infrastructuren ja YIT Rakennus Oy:n muodostama yhteenliittymä.

Sähköpyörä auton vaihtoehdoksi lyhyille matkoille

Joustavalla ja helppokäyttöisellä sähköpolkupyörällä on monia etuja. Suomessa, toisin kuin muualla maailmassa, sitä ei vielä laajemmin tunneta. Koska pyöräily, myös sähköavusteisena, edustaa viisaita ja kestäviä kulkumuotoa, haluavat Liikennevirasto ja Trafi yhdessä edistää sähköavusteista pyöräilyä Suomessa. Toimet, joilla sähköpyöräilyä aiotaan edistää, ilmenevät juuri valmistuneesta raportista.

Ylijäämämaat muuttuvat ongelmasta mahdollisuudeksi

Helsinki voi viime vuonna valmistuneen kaivumaiden kehittämisohjelman perusteella säästää jopa satoja miljoonia ylijäämämaiden määrää vähentämällä ja niitä järkevästi hyödyntämällä.

Joensuussa pyöräillään vuodenajasta riippumatta

Joensuu on kävelyn ja pyöräilyn kaupunki. Kävelyn ja pyöräilyn kulkutapaosuudet ovat maan keskiarvoa suuremmat ja kaupunki valittiinkin vuoden 2014 pyöräilykunnaksi. Perusteena palkinnolle oli määrätietoinen pyöräilyolosuhteiden kehittäminen ja kunnianhimoinen ote pyöräilyn edistämisessä. Sito on ollut vuosien varrella mukana useissa hankkeissa Joensuun pyöräilyn kehittämisessä.

Infrasuunnittelua Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Finavia on valinnut Siton infran suunnittelijaksi Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Finavia kehittää lentoaseman infrastruktuuria tulevina vuosina valtavasti, kun Helsinki-Vantaa valmistautuu vaihtoliikenteen kapasiteetin lisäämiseen.

Sito suunnittelee Länsimetron jatkoa

Sito on mukana Länsimetron jatkeen suunnittelussa Matinkylästä Soukkaan. Tähän osuuteen sisältyy 3 metroasemaa ja yli 4 kilometriä ratatunnelia.

Raideliikenteen tulevaisuutta kehittämässä

Huippunopeaa, mukavaa, vaivatonta, ympäristöystävällistä. Raideliikenteellä on edessään hieno tulevaisuus ja sitä Sito haluaa olla mukana entistäkin voimallisemmin kehittämässä.

Sito mukana suunnittelemassa maailman parasta lastensairaalaa

Meilahden sairaala-alueelle Stenbäckinkadun varteen rakennetaan uutta lastensairaalaa. Hankkeen rakennuttaja on Kiinteistö Oy Uusi Lastensairaala ja KVR-urakoitsijana toimii SRV. Sito vastaa hankkeen kallioteknisestä suunnittelusta sekä liikennesuunnittelusta. Kohteen geo- ja rakennesuunnittelijana toimii Ramboll Oy.

Liikkuminen palveluna?

Jo lähitulevaisuudessa liikkumisemme voi muuttua – ehkäpä enemmän kuin vielä osaamme kuvitellakaan. Liikkuminen palveluna avaa uusia mahdollisuuksia. Käy katsomassa >>

Siton konsernirakenne selkiintyy

Sito Oy:n tytäryhtiöt Sito-rakennuttajat Oy, Sito Tampere Oy, Sito-Kuopio Oy ja Sito Oulu Oy sulautuvat emoyhtiöön 31.12.2014.

Innovatiivisia ideoita ja uusimpia trendejä Euroopasta

Tämän vuoden aikana on järjestetty viisi opintomatkaa, joissa on asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa tutustuttu monipuolisesti mm. kaupunkisuunnitteluun, kaupan hankkeisiin, asumisen trendeihin ja tietunneleihin eri puolilla Eurooppaa.

Taidetta ympäristössämme

Taiteella on merkittävä sijansa rakennetussa ympäristössä. Se ilahduttaa, yllättää ja viihdyttää. Ympäristötaide rakentaa uusille alueille identiteettiä ja jopa ehkäisee töhryjä.

Kaupunkimalli tulee vauhdilla

Vantaan rakennusvalvonta haluaa hyödyntää nykyistä laajemmin suunnitteluvaiheen digitaalisia tietomalliaineistoja oman toimintansa tehostamiseen ja rakentamisen laadun parantamiseen. Sito toteutti Vantaalle 4D-kaupunkimallin Kivistön alueesta.

Sito ja Nordplan As yhteistyöhön

Sito on uuden strategiansa mukaisesti tähtäämässä kansainvälisille markkinoille. Sito ja norjalainen Nordplan As ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen.

Sito mukana vuoden 2014 työmaassa

Kansalliskirjaston peruskorjaus on valittu Vuoden Työmaaksi 2014. Valinnan teki Rakennuslehden kutsuma asiantuntijaraati. Sito on vastannut hankkeen pohjarakennussuunnittelusta.

Kohti Norjaa

Sito on uuden strategiansa mukaisesti tähtäämässä kansainvälisille markkinoille ensisijaisina kohdealueina Norja, Ruotsi ja Kiina. Sito on juuri solminut puitesopimuksen norjalaisen asiakkaansa kanssa.

Elävä kaupunki on toimivuutta, älykkyyttä ja hyvinvoivaa kaupunkiympäristöä

Elävä kaupunki-iltapäivässä tutustuttiin mielenkiintoisten esitysten avulla, mitä ajankohtaisia teemoja liittyy elinvoimaisten kaupunkien kehitykseen. Iltapäivän esitysten perusteella tulevaisuuden elinvoimaiset kaupungit syntyvät toimivuudesta, älykkyydestä ja hyvinvoivasta kaupunkiympäristöstä. Näin ollen Siton Elävä kaupunki-konsepti on erittäin ajankohtainen.

Sito mukana Kymiringissä

Suomeen suunnitellaan toteutettavaksi kansainväliset mitat täyttävä liikenneturvallisuuskoulutus- ja moottoriurheilukeskus. KymiRing sijaitsee Kaakkois-Suomessa Iitin Tillolassa. Sito on ollut monipuolisesti mukana suunnittelussa muun muassa Suomen ensimmäisen moottoriurheilukeskuksen YVA-lain mukaisen vaikutusten arvioinnin.

Sito maantieverkon liikennemäärätiedon tuottajana

Kokonaispalveluun kuuluu tieverkolla tehtävien otoslaskentojen lisäksi laskentakauden aikainen tietopalvelu, laskentatiedon mallintaminen liikenteen tunnusluvuiksi sekä niiden vienti Liikenneviraston tierekisteriin ja palvelun kehittäminen.

Oulussa sykkii Kivisydän

Oulun keskustaan on rakenteilla uusi maanalainen pysäköintilaitos nimeltään Kivisydän. Samalla maan alle siirretään keskusta-alueen huolto- ja jakeluliikennettä. Hankkeen rakennuttaja on Oulun Pysäköinti Oy, KVR-urakoitsijana toimii Lemminkäinen Infra Oy. Sito Oy vastaa hankkeen pää-, kallio-, liikenne- ja maanalaisten kalliotilojen arkkitehtisuunnittelusta.

Sito suunnittelee Sompasaaren ja Capellan korttelialueet

Sompasaaren ja Capellan kortteleiden kaava-alueiden katu- ja kunnallistekniikan sekä siltojen ja rantarakenteiden suunnittelu on käynnistynyt Helsingin kaupungin rakennusviraston toimeksiannosta. Sito on valittu alueiden suunnittelijaksi.

Helsingin ensimmäinen ”oikea” kävelykatu on valmis

Siton monivuotinen suunnittelutyö Helsingin ydinkeskustassa sai komea päätöksen, kun Keskuskadun kävelykatu valmistui kokonaisuudessaan heinäkuun lopulla. Avajaisjuhlallisuuksia vietetään 28.–30. elokuuta 2014.

Sito opastaa

Käyttäjälähtöinen suunnittelu ja palvelumuotoilu kuuluvat Siton palveluihin. Laadukas julkisen ympäristön kaluste-, varuste-, opastus- ja palvelumuotoilu huomioi eri käyttäjäryhmät ja heidän tarpeensa. Sito on toteuttanut opastukseen ja sen kehittämiseen liittyviä projekteja muun muassa Helsingin ja Espoon kaupungeille.

Hulevesiseminaari keräsi yhteen alan asiantuntijat

Sito-talossa 19.8.2014 järjestettyyn seminaariin osallistui yli 60 hulevesisuunnittelusta kiinnostunutta eri kuntien ja sidosryhmien edustajaa. Tapahtumassa kuultiin sekä vierailevien huippuasiantuntijoiden esityksiä että sitolaisten omia tietoiskuja.

Sito mukana voittoisassa Iltatuulen viestissä

Rovaniemen kaupungin Valionrannan ja Koskipuiston alueen kilpailun voittajatyön takana on työryhmä, jonka muodostavat Sito Oy, Kukkola-yhtiöt Oy, Arkkitehtitoimisto Viiri-Ylinenpää Oy ja Studio Lumart.

Valtakunnallinen toimija: Rakennuttaminen Kuopiossa

Sito on valtakunnallinen ja paikallinen toimija. Vahvuutenamme on vahva paikallistuntemus ja laaja valtakunnallinen asiantuntijaverkosto. Yhtenä esimerkkinä on Sito-Rakennuttajat, joka toimii myös Kuopiossa liike- ja teollisuusrakentamisen toimialalla.

LED-taulut – lupaohjeistus Oulun kaupungille

Taajamiin ja teiden varsille on alkanut ilmestyä suurikokoisia ja erittäin kirkkaita LED-mainostauluja. LED-tauluille haetaan lupia juuri sinne, minne niitä ei pitäisi pystyttää. Mainostajien mielenkiinnon kohteena ovat erityisesti vilkkaat pääväylien liittymät, jotka ovat usein liikennevalo-ohjattuja. Huoli LED-taulujen liikenneturvallisuusvaikutuksista on aiheellinen. Sito on päivittänyt Oulun kaupungin alueelle lupaohjeen tienvarsimainosten asentamiseksi.

Sito toteuttaa elinympäristön tieto- ja analyysipalvelu Liiterin

Ympäristöministeriö on tehnyt päätöksen Liiteri-palvelun hankinnasta. Liiteri on elinympäristön tieto- ja analyysipalvelu, joka kokoaa yhteen eri toimijoiden, pääasiassa viranomaisten tuottamaa rakennettuun ympäristöön ja asumiseen liittyvää tietoa. Palvelun toimittajaksi on valittu Sito.

Liikkujatarinoita

Sitossa on laadittu Liikkujatarinat osana Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman vaikutusten arviointia. Tarinoiden avulla helpotetaan strategisen tason suunnitelman vaikutusten esittämistä asukkaille ja sidosryhmille. Lisäksi tarinoilla nostetaan esiin erilaisia liikkumiseen ja asumiseen liittyviä tekijöitä. Tarinoiden kautta kerätään lisäksi palautetta.

Lapin kunnille sähköinen palveluverkko

Sito on toteuttanut Lapin liitolle sähköisen palveluverkon karttapalvelun. Karttapalvelulla kyetään kuvaamaan kuntien tai alueiden taustalla olevia tietoaineistoja nykytilanteesta sekä suunnittelemaan ja ennakoimaan muutoksia. Palveluverkon karttapalvelu on uusi palvelu Siton palvelu- ja tuotevalikoimassa.

Kestävää ja älykästä kaupunkisuunnittelua

Sitosta kaupunkisuunnittelija Tuomo Sirkiä kutsuttiin alustajaksi Pekingissä vuodesta 2011 lähtien järjestettyyn kansainväliseen teknologiakongressiin (China -Beijing- International Technology Transfer Convention, ITTC).

Sito mukana suunnittelemassa Engelinrannan eteläosaa

Hämeenlinnan kaupunki järjesti kumppanuuskilpailun, jonka tavoitteena oli löytää ideoita Engelinrannan eteläosan asemakaavan pohjaksi sekä yhteistyökumppani alueen toteuttamiseen. Kaupunginhallitus on tehnyt päätöksen kilpailun voittajasta, joka on Rakennusyhtiö Jatke Oy:n työ ”Vanajan kosketus”. Sito Oy on yksi voittajatiimin jäsenistä. Kisaan osallistui yhteensä yhdeksän työtä.

Sito mukana Vuoden 2013 työmaassa

Rakennuslehti on valinnut TYL Pulterin urakoiman E18 Koskenkylä–Kotka -hankkeen Vuoden Työmaa-kilpailun voittajaksi. Sito on ollut vahvasti mukana moottoritien suunnittelussa yhteistyössä Rambollin ja Destian kanssa. Sito on suunnitellut hankkeen ”käyntikortin” Ahvenkosken langerpalkkisillan, Markkinamäen tunnelin sekä noin kolmanneksen hankkeeseen liittyvistä väylistä ja silloista. 

Nokian HERE ja Sito yhteistyöhön

Sito ja Nokian HERE ovat aloittaneet yhteistyön Nokian kartta-aineistojen hyödyntämisestä. Sito toimii globaalin HERE-kartta-aineiston jälleenmyyjänä Suomessa.

Sitolaiset A-Studion haastattelussa

Kotimaisen kilpailukyvyn tekijät ovat uusien haasteiden edessä kun perusteollisuudesta siirrytään kohti digitalisoituvaa palveluyhteiskuntaa. Myös Sito on omalta osaltaan mukana muutoksessa tarjoten tietotyön erityisosaajille uusia työpaikkoja.

Sito laatii Pasila–Riihimäki-ratasuunnitelman

Sito on allekirjoittanut Liikenneviraston kanssa sopimuksen ratasuunnitelman tekemisestä Pasila–Riihimäki-rataosuudelle. Tarkoituksena on laatia ratasuunnitelma Pasila–Riihimäki-välityskyvyn parantamisen vaatimista toimenpiteistä eri liikennepaikoille sekä Kyrölä–Purola-rataosalle.

Sito Cleantech Finlandin jäseneksi

Sito on allekirjoittanut jäsensopimuksen Cleantech Finlandin kanssa. Sito katsoo, että cleantech-yhteistyö tukee yrityksen tavoitteita ja luo uusia mahdollisuuksia.