abstractright abstractright
Uutiset

Nokian HERE ja Sito yhteistyöhön

Sito ja Nokian HERE ovat aloittaneet yhteistyön Nokian kartta-aineistojen hyödyntämisestä. Sito toimii globaalin HERE-kartta-aineiston jälleenmyyjänä Suomessa.

Korkeatasoinen ja ajantasainen kartta-aineisto toimii perustana laadukkaille rakennetun ympäristön, liikenteen ja logistiikan tietopalveluille. Tällaisiin palveluihin sopii erinomaisesti Nokian karttadata. Siihen yhdistettynä Siton liikenteen ja logistiikan asiantuntemus luo mahdollisuuksia hyödyntää reaaliaikaista liikennetietoa ja globaalia tiestöaineistoa.

Yksityiskohtaista karttadataa

Nokia on jo vuosia kehittänyt globaaleja kartta- ja navigaatioaineistoja, joihin pohjautuu myös HERE-palvelu. Kartta-aineisto on erittäin yksityiskohtainen ja sen laadun sekä ajantasaisuuden takaa, että se on rakenteeltaan yhtenäinen eri puolella maailmaa ja aineistoa päivittävät koko ajan Nokian paikalliset tiimit.

Laajalti mahdollisuuksia

Nokian kartta-aineistolle löytyy runsaasti käyttömahdollisuuksia esimerkiksi julkishallinnossa, palvelutuotannossa, liikenteessä, logistiikassa ja vähittäiskaupassa. Aineistoon pohjautuvilla sovelluksilla voidaan tuottaa edistyksellisiä ratkaisuja esimerkiksi infraomaisuuden hallintaan.

Erityisesti liikenteessä ja logistiikassa Nokian ja Siton yhteistyö luo mahdollisuuksia kehittää erilaisia palveluita. Kattavat reaaliaikaiset liikennetietopalvelut ja älyliikenteen kehittäminen edellyttävät korkeatasoista karttatietoa.

Tarkan ja ajantasaisen kartta-aineiston avulla esimerkiksi logistiikkayritys voi käyttää reittien suunnittelussa ja optimoinnissa erilaisia muuttujia, kuten kaluston kokorajoituksia, CO2-päästöjä, vaarallisten aineiden kuljetusrajoituksia tai ruuhkatietoja. Lisäksi sen avulla voidaan seurata kuljetuskalustoa ja optimoida jakelua sekä selvittää, miten ja missä asiakkaat liikkuvat ja minne uusia liikkeitä kannattaa perustaa.