abstractright abstractright
Uutiset

Sito on solminut yhteistyösopimuksen Lahden Ammattikorkeakoulun kanssa

Sito Oy ja Lahden Ammattikorkeakoulu (LAMK) allekirjoittivat yhteistyösopimuksen 22. toukokuuta 2017. Sopimuksen tavoitteena on kehittää Siton ja LAMKin välistä yhteistyötä.

Lahteen Sito perusti toimiston maaliskuussa 2016, jolloin sen aluejohtajana aloitti Jani Lepistö. Tänä päivänä Siton Lahden toimistolla työskentelee tusinan verran ympäristö-, infra ja tele -asiantuntijoita. Kasvu toimistolla on ollut voimakasta.

– Alkuperäisen tavoitteen mukaan lähdimme hakemaan noin 20-30 henkilön asiantuntijaorganisaatiota. Siton ja Wise Groupin yhdistyminen laajentaa osaamistamme rakenne, talotekniikka ja korjausrakentamisen puolelle ja nostaa kasvutavoitettamme sekä mahdollistaa Lahden alueella yli 50 hengen suuruisen organisaation. Kasvua syntyy uusien osaajien kautta ja tätä ajatellen yhteistyön tiivistyminen on tärkeä asia, sanoo Siton aluejohtaja Jani Lepistö.

– Meillä on hyviä kokemuksia vastaavasta yhteistyöstä Metropolia ammattikorkeakoulun kanssa. Vaikka kumppanuussopimus onkin ”vain paperi”, se jäntevöittää yhteistyötä. Näin tapahtui Metropolia ammattikorkeakoulun kanssa ja uskomme, että vastaava tapahtuu myös LAMK yhteistyössä, kommentoi Siton varatoimitusjohtaja Kimmo Anttalainen

LAMKin tekniikan alan ympäristötekniikan ja – yhdyskuntasuunnittelun kanssa yhteistyö on alkanut jo monella tavalla; opiskelijat ovat tutustuneet Siton rakennuttamaan ympäristökohteeseen, ensimmäinen harjoittelija on rekrytoitu,  projektiaihioita,  opinnäytetyöaiheita ja osaamisia on mietitty yhdessä ja Jani Lepistö on käynyt luennoitsijavieraana. Myös yhteinen TKI – hanke on saamassa rahoitusta.

– Nyt jatketaan ja syvennetään yhteistyötä ja muistetaan myös viestiä hyvistä tuloksista ja onnistumisista, muistuttaa lehtori Raine Vihelmaa, joka on LAMKin sopimuksen yhdyshenkilö.

Sito on infran, liikenteen, maankäytön, ympäristön ja digitaalisten palveluiden moniosaajayritys. Wise Group on talonrakennusalan asiantuntija, joka tarjoaa kattavat konsultointi-, suunnittelu- ja rakennuttamispalvelut uudis- ja korjauskohteisiin. Hiljattain Sito ja Wise Group yhdistyivät muodostaen Sitowisen, suurimman suomalaisomisteinen rakennusalan suunnittelu- ja konsultointitoimiston, joka työllistää 1100 oman alueensa huippuosaajaa ja tarjoaa kaikki rakentamisen suunnittelu-, asiantuntija- ja digitaaliset palvelut saman katon alta.

Lisätietoja:

Jani Lepistö, aluejohtaja, Sito Lahti, +358 20 747 7416
Raine Vihelmaa, lehtori, Lahden ammattikorkeakoulu, puh. +358 44 708 1437