abstractright abstractright
Uutiset

Ultrahackin 3D city events trackin voittajatiimissä mukana sitolaisia

Helsinki haastoi 116 Ultrahack-koodaajaa hyödyntämään kaupungin 3D-mallia ulkoilmatapahtumien järjestäjien työkaluna. Voittajatiimi eVENT rakensi 48 tunnissa demotyökalun, joka helpottaisi niin tapahtumajärjestäjiä kuin viranomaisia.

Voittajatiimiin kuuluivat Glyn Faulkner, Minna-Maria Salonen sekä sitolaiset Jukka Alander, Oskari Liukkonen ja Leo Salomaa. Pääpalkinto Ultrahackin Helsingin 3D-haasteen voitosta oli 5000 euroa.

– Tiimimme ”eVENT” kehitti konseptin alustasta, joka helpottaa ulkoilmatapahtumien suunnittelua, luvanhakua, toteutusta ja rahoitusta. Tekemämme demo hyödynsi uutta 3D-kaupunkimallia ja tarjosi helpon työkalun tapahtuma-alueen järjestelyjen luonnosteluun samalla arvioiden vaadittavan rahoituksen hinnan. Kokonaisuudessaan toteutettuna alustasta hyötyisivät paitsi tapahtuman järjestäjät myös osallistujat, palveluiden toimittajat ja viranomaiset, kertoo Leo Salomaa.

Voittajatyö oli pitkälti sitä, mitä Helsingin kaupungin asiantuntija Päivi Munther perjantaina Ultrahack-hackathonin alkaessa töiltä osasi toivoa.

“Toiveena olisi verkkotyökalu, jolla Helsingissä järjestettävän ulkoilmatapahtuman voisi luonnostella etukäteen. Se helpottaisi sekä tapahtumajärjestäjien että viranomaisten työtä”, tiimejä tapahtumajärjestämisen koukeroissa opastanut Munther kertoi.

Voittajatiimin aikaansaannoksia ihasteli myös tuomariston jäsen ja 3D-Helsinki -hankkeen projektipäällikkö Jarmo Suomisto. – Oli hieno nähdä, kuinka heidän konseptinsa kehittyi tunti tunnilta. He osasivat ottaa kaiken irti hackathonista ja hyödyntää meidän sparraustamme.

Ultrahack on ns. hackathon. Hackathon on noin viikonlopun mittainen ohjelmointitapahtuma ja joukkuekilpailu. Tapahtuman sponsoreilla on omat kilpailukategoriat eli ”trackit”. Kilpailussa kehitetään sponsoreiden haasteisiin vastaavia konsepteja, tuotetaan teknisiä demoja ja verkostoidutaan. Lopuksi konsepti pitchataan (= myyntipuhe) tuomareille ja yleisölle.