abstractright abstractright
Uutiset

Siton isännöimä workshop Väylät & Liikenne -päivillä: Liikenteen mallit ja ennustaminen muuttuvassa maailmassa

Maailma muuttuu ja hankkeiden analysointiin, tarveharkintaan ja päätöksentekoon tarvitaan entistä parempia malleja ja ennusteita sekä syvempää ymmärrystä asioiden vuorovaikutussuhteista. Muutoksia ja uusia katsantokantoja suunnitteluun tuovat esimerkiksi MaaS (Mobility as a Service, liikkuminen palveluna), robottiautot, suhtautuminen ajoneuvojen omistukseen, asioiden internet…

Mallintaminen on sisäänrakennettuna monissa Väylät & Liikenneseminaarin 2016 teemoissa. On aiheita, joita ei voi käsitellä ilman käsitystä liikenteen kysynnästä tai liikennepoliittisista vaikutuksista: väylien suunnittelu ja rakentaminen, energiankulutus, liikenneturvallisuus, liikennejärjestelmäsuunnittelu, elinkeinoelämän kuljetukset ja logistiikka jne.

Siton järjestämässä workshopissa käsitellään mallintamista, ennustamista ja simulaatioita monipuolisesti konkreettisia esimerkkejä käyttäen. Workshopin tarkoitus on antaa hyvä käsitys aiheesta Suomessa ja muualla maailmassa. Workshopin vetäjänä on DI Tapani Särkkä (Sito Oy), jolla on aiheesta yli 30 vuoden kokemus sekä teorian että käytännön tasolla.

Workshopin alustajina on joukko alansa asiantuntijoita. Heidän joukossaan on Siton Markus Helelä, joka alustaa aiheesta ”3D-virtuaalimallien ja liikennesimulaatioiden yhdistäminen”.

 

Workshop pidetään torstaina 8.9. Tervetuloa mukaan!