abstractright abstractright
Uutiset

Voitto Siton tiimille Lahden Elävä satamaraitti -innovaatiokilpailussa

Muuntuva kaupunkikaluste Mokša on hyvin laadittu ja toteutuskelpoinen ehdotus, jossa rakenteeseen tai mökin yhteyteen on mahdollista integroida myös muita älypalveluita esim. lataus, opastus tai tukiasema, totesi raati.

Lahden kaupunki, Lahti Energia ja Lahden seudun kehitys LADEC järjestivät 29.1. – 31.3.2016 Elävä satamaraitti -innovaatiokilpailun yhdessä Tekesin rahoittaman SenCity-hankkeen kanssa.

Innovaatiokilpailussa etsittiin uusia julkista ympäristöä elävöittäviä palveluita ja tuotteita, joita voidaan kokeilla esim. MM2017-kisojen aikana sekä soveltaa myöhemmin muissa yleisötapahtumissa. Uudet innovaatiot voivat olla esim. yleisön opastukseen tai tapahtumatietojen jakamiseen liittyviä digitaalisia sovelluksia tai alueen viihtyisyyttä parantavia muotoiluratkaisuja.

Kilpailun arviointiryhmä valitsi kaksi voittajaa, jotka olivat Siton tiimin Valomökki Mokša ja Observis Oy:n Digitaalinen kaupunkiseikkailu.

– Mokša on kaluste paitsi pimeään maisemaan – myös kesään ja valoisaan kaupunkitilaan. Porttien ja istuinten muotoilu on omaperäinen ja tuo paikkaan omaleimaisuutta. Portit muodostavat maisemallisen aiheen kevyen liikenteen raitille tai aukiolle, kertoo Sitossa työskentelevä Suvi Saastamoinen tiiminsä puolesta.

Siton tiimiin kuuluivat maisema-arkkitehti  ja ympäristötaitelija TaM Suvi Saastamoinen,  teollinen muotoilija AMK Simo Lahtinen sekä teollinen muotoilija TaM Mikko Rikala.

SenCity-hanke on VTT:n, Oulun yliopiston arkkitehtuurin laitoksen sekä yritysten ja kaupunkien ryhmähanke. Lahden kaupungin lisäksi hankkeen muita kaupunkikumppaneita ovat Oulu, Raahe, Helsinki, Tampere ja Salo. Tekes-rahoitteinen hanke on käynnissä vuoden 2017 loppuun asti.