abstractright abstractright
Uutiset

Joensuussa pyöräillään vuodenajasta riippumatta

Joensuu on kävelyn ja pyöräilyn kaupunki. Kävelyn ja pyöräilyn kulkutapaosuudet ovat maan keskiarvoa suuremmat ja kaupunki valittiinkin vuoden 2014 pyöräilykunnaksi. Perusteena palkinnolle oli määrätietoinen pyöräilyolosuhteiden kehittäminen ja kunnianhimoinen ote pyöräilyn edistämisessä. Sito on ollut vuosien varrella mukana useissa hankkeissa Joensuun pyöräilyn kehittämisessä.

Talvipyöräilykampanja

Keväällä 2014 polkaistiin käyntiin Siton ja Joensuun kaupungin vetämä Joensuun neljä pyöräilyvuodenaikaa -hanke, jolla varmistetaan pyöräilyn edistäminen kaupungissa. Hankkeen puitteissa järjestetään erilaisia tempauksia, kuten pyöräilyretkiä, kilpailuja ja teemapäiviä. Näyttävin toimenpide ja hankkeen huipentuma lienee kuitenkin talvipyöräilykampanja, jonka loppusuora alkaa jo häämöttää kevätauringon valaistessa polkijoiden matkaa.

Kampanjaan haettiin syksyn aikana osallistujia, jotka sitoutuivat pyöräilemään läpi talven 2014–2015 ja raportoimaan kokemuksistaan ja havainnoistaan lumisilta kaduilta. Kampanjaan valittiin mukaan ”talvipyöräilyagentteja”, joiden joukossa on sekä ensi kertaa talvipyöräilyä kokeilevia että varsinaisia talvipyöräilyn konkareita. Agentteja yhdistää halu kannustaa joensuulaisia tutustumaan pyöräilyreitteihin ja kokeilemaan kuinka hyvin eri kohteet on Joensuussa saavutettavissa pyörällä.

Seuraa talvipyöräilyagenttien arkea

Talvipyöräilyagentit ovat jakaneet kokemuksiaan koko talven ajan. Esimerkiksi tammikuun pakkaspäivinä on raportoitu niin luomutekoripsistä ja lentonäytöksestä kuin kiinalaisista talvipyöräilyn tuliaisista.

Talvipyöräilykokemuksia ja -tuntemuksia voi seurata blogista sekä Facebookista (hakusana Kävely ja pyöräily nousuun Joensuun seudulla). Agenteista voi lukea myös Poljin-lehdestä (2/2015, s.13).