abstractright abstractright
Uutiset

Sito ja Nordplan As yhteistyöhön

Sito on uuden strategiansa mukaisesti tähtäämässä kansainvälisille markkinoille. Sito ja norjalainen Nordplan As ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen.
Kyseessä on laaja yhteistyösopimus, joka pitää sisällään muun muassa tie-, silta- ja ratasuunnittelun. Tämä sopimus on tärkeä osa laajentumisestamme Norjaan.
Norjan valtiolla on alkanut suuri investointiohjelma. Siellä valtio panostaa infrastruktuuriin vuosien 2015–2025 aikana noin kymmenkertaisesti Suomeen verrattuna. Koemme, että siellä on markkinat meidän osaamisellemme. Norjassa on myös pula osaavasta työvoimasta erityisesti meidän toimialallamme.
– Yhteistyökumppanimme Nordplan As on osaava ja paikallisesti arvostettu konsulttitoimisto Keski- ja Länsi-Norjassa. Nordplanin paikallis- ja asiakastuntemus yhdistettynä Siton laajaan infraosaamiseen mahdollistaa molempien yhtiöiden kasvun Norjan markkinoilla, Siton varatoimitusjohtaja Kimmo Anttalainen kertoo.
– Hintataso näyttää Norjassa olevan varsin terveellä pohjalla. Uskomme, että ajoituksemme Norjan markkinoille rantautumiselle on juuri nyt oikea. Sekä Sitolla että meidän asiantuntijollamme on nyt erinomaiset mahdollisuudet päästä mukaan mm. haastaviin tie-, rata-, silta- ja tunnelihankkeisiin. Tarkoituksena on, että tarjoamme yhteisiä hankkeita jo tämän syksyn aikana, Anttalainen kertoo.